Tudom-tudom… Márton napon kacsát enni minimum szentségtörés, de valljuk be, a hagyományokon túl már-már kicsit banális libát enni, így mi most kacsával lázadunk. Méghozzá egy isteni, illatos, csontról leomlós kacsával. Bár nem gyors recept, mégsem kell órákat mellette állnunk. Tipikusan olyan étel, ami kezdő háziasszonyoknak is meghozza az önbizalmát. Tényleg! 🙂 A recept cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén a szénhidrát diéta része lehet. 

 

Kívül ropogós, belül csontról leolvadós sült kacsacomb

 

 

Hozzávalók (6 főre):
  • 6 db konyhakész kacsacomb
  • 6 teáskanál vaj
  • 3 gerezd buci fokhagyma vékony szeletekre vágva
  • 4-5 db kakukkfűág
  • 2 dl jó minőségű száraz fehérbor vagy rozé
  • só, bors

 

Elkészítése:

  • A kacsacombokat jó alaposan dörzsöljük be sóval (ne spóroljunk), és tegyük a hűtőbe (legalább 5 órára, de ha előző este tesszük be, még jobb).
  • Pihentetés után letörölgetjük róla a sót, és bőrös felével lefelé betesszük egy vastag aljú, nagy átmérőjű lábasba, és rájuk helyezzük az 1-1 kanál vajat. Lehetőleg ne feküdjenek egymáson.
  • Rászórjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, felöntjük a borral, lefedjük, majd nagyon lassú tűzön 2-2,5 órán át pároljuk. A lényeg. hogy ne forrjon, csak nagyon óvatosan gyöngyözzön, hogy a zsírja finoman kiolvadjon . Pár tekerésnyi borsot is tehetünk hozzá.
  • Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd a kacsacombokat átemeljük egy tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben először bőrével lefelé, majd fordítva 15-15 perc alatt pirosra-ropogósra sütjük.
  • Lilakáposztás-mandulás kölessel (recept hamarosan) tálaljuk. Ugye nem is volt bonyolult? 🙂

A számok: Azon ritka recept, aminél le merem írni, hogy praktikusan szénhidrátmentes és nem számoltam.

Tipp: Libával is működik! 😉

Ha elkészítetted, írd meg nekem kommentben, hogy sikerült. Ha van kedved, küldd el a fotódat is róla. 🙂

Jó étvágyat! 🙂

ÚJ! 4 hetes, dietetikus által jóváhagyott, online, szénhidrát diétás START PROGRAM indul cukorbetegeknek, inzulin-rezisztenseknek és életmódváltóknak. Kattints a neked megfelelő tanfolyamra, és regisztrálj még ma!

Bepillantanál a tanfolyamomba? Most megteheted!

Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulin-rezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! 🙂

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészítik azt.

"Megosztva a Szénhidrát mentes ételek tárháza és minden ami egészséges facebook csoportban is"