Ha valamikor, most igazán szezonja van a mézeskalácsnak, sokan lelkesen állnak neki, majd csalódottak a végeredmény után. Szerencsére van pár trükk, amit ha betartasz, elkerülheted a kukában landoló mézeskalács feletti szentségelést.

Szeretem is a mézeskalácsot, és szerintem nagyon jól lehet variálni, a tésztáját felhasználni, nem véletlenül szenteltem külön fejezetet nekik a cukorbetegeknek, inzulin-rezisztenseknek és életmódváltóknak szóló, szélsőségmentes szénhidrát diétás tanfolyamaimon. Természetesen most már csak olyat készítek, ami cukorbetegség és inzulin-rezisztencia esetén is a szénhidrát diéta része lehet.

 

 

1. Ha xilittel/nyírfacukorral/eritrittel/steviás eritrittel készíted a mézeskalácsot, daráld meg, legyen porállagú, különben a felülete kevésbé lesz sima, hanem olyan kis apró lyukak jelennek meg rajta.

2. Ne ijedj meg, ha a tészta lágy, ragacsos, pont olyannak kell lennie! Rakd egy éjszakára a hűtőbe, és rendben összeáll. A teljes kiőrlésű- és a magliszt miatt kevésbé lesz rugalmas a tészta, de azért óvatosan szépen lehet vele dolgozni. Tehát nem kell még lisztet hozzáadni, mert akkor kemény és lisztízű lesz a tészta.

3. Vedd figyelembe, hogy 2 különböző márkájú és elvileg egyforma liszt is viselkedhet különbözőképpen, és eltérő folyadékmennyiséget igényelhet.

 

 

 

 

4. Ha a sütőidő 2/3-ánál megfordítod a tepsit, a mézeskalácsok egyenletesebben sülnek meg (még légkeverésnél is).

5. Sütés után, ha már langyos, tedd ki egy sütőrácsra, hogy ne ázzon meg az alja a gőztől.

6. Ha vékony figurákat formázol, akkor amíg nem hűltek ki teljesen, ne halmozd őket egymásra, mert deformálódhatnak.

7. Tárold jól záródó edényben, így sokáig puha marad (már ha egyáltalán marad).

Ha pedig Te is kipróbálnád a mézmentes mézeskalácsom receptjét, KATTINTS IDE, és kérd az ajándék 68 oldalas, szénhidrát diétás karácsonyi receptgyűjteményemet.

A legújabb olvasói vélemény: „A gyerekek azt mondták, hogy olyan ez, mint az igazi mézeskalács, lesz még tutira 1-2 adag. :-)”

UTOLSÓ PILLANATOK KORÁNKELŐ KEDVEZMÉNNYEL REGISZTRÁLNI! Januárban újra indulnak a dietetikus által jóváhagyott, 5 hetes, szélsőségektől mentes szénhidrát diétás tanfolyamaim! (Az alábbi ikonok egyikére vagy a fenti menüsorban a diétás tanfolyamokra kattintva találod meg a részleteket.) Jelentkezz még ma, mert az első 100 résztvevő számára EXTRA ajándékom van, legyél Te is részese! December 22-éig történő jelentkezéssel ráadásul még egy 138 oldalas karácsonyi receptgyűjtemény és jelentős árkedvezmény is a Tiéd lehet!

 

 

 

Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulin-rezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! 🙂

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyam nem helyettesíti a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem kiegészíti azt.

“Megosztva a Szénhidrát mentes ételek tárháza és minden ami egészséges facebook csoportban is”

5000

Pin It on Pinterest

Share This

Biztos van legalább 1 ismerősöd, aki szintén kíváncsi lenne erre az oldalra, oszd meg vele!