fbpx

Gyanítom, ez a recept se dönt majd olvasói csúcsot, mert ez is egy tipikusan olyan étel, amit vagy utál valaki, vagy imád, átmenet nincs, illetve itt is két táborra szakad még ezen belül is a jónép: valaki esküszik az édes verzióra, valaki pedig a sós-borsosra. De a legjobb, amikor valaki a sós-borsosat még meg is porcukrozza. Te melyiket szereted? Nos, én nem akarom senki ízlését befolyásolni ebben, mivel én mindkét verziót imádom! Durum- vagy teljes kiőrlésű tésztával becsempészhetjük az étrendünkbe, mivel cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén a szénhidrát diéta része lehet. Hús vagy sült kolbász mellé köretként is szuper. :-)

KÁPOSZTÁS CVEKEDLI

 

káposztás tészta cvekedli szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg káposzta apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 1 dkg nyírfacukor/ 1,3 dkg eritrit
  • 1-1 tk. só és bors
  • 20 dkg durum- vagy teljes kiőrlésű tészta

 

káposztás tészta cvekedli szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

ELKÉSZÍTÉSE:

  • 2 ek. olajon 1 tk. sóval, 2 dkg xilittel kb. 15perc alatt puhára pároljuk a káposztát, majd kevergetve a zsírjára sütni (értsd: főjön el a leve), majd fűszerezzük a borssal.
  • Ehhez a mennyiséghez 20 dkg tésztát főzzünk meg sós vízben al dentére (amikor még lehet harapni a tésztát, nem esik szét), összekeverjük a párolt káposztával, és már kínálhatjuk is!

 

káposztás tészta cvekedli szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

A SZÁMOK:

  • 10 dkg káposztás cvekedliben – ha nyírfacukorral készült – 14,4 g ch van.
  • 10 dkg káposztás cvekedliben – ha eritrittel készült – 13,73 g ch van.
  • A tésztánál átlagoltam, és 70g ch/10 dkg-mal számoltam.

Jó étvágyat!

húsvéti receptek terhességi cukorbetegség gdm kismama szénhidrát diéta

Diéták & Álmok klub

havi tagsági díjas online program

CUKORBETEGEKNEK

INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)

ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram