El sem hiszem, hogy ismét medvehagymaszezon van, hála-hála! Gyönyörű harsányzöld színével és fokhagymás spenótra hajazó ízével kötelező elem minden tavaszi háztartásban. A retek, mint levesbetét Farkas Viktória „Kicsi Vú” egyik szuper főzőtanfolyamán szerzett tudás alapján inspirálódott. Ennél egészségesebb, tavaszibb levesbetétet nem is nagyon tudok elképzelni. A leves fontosságára a tanfolyamaimon is felhívom a figyelmet, ez a leves pedig abszolút beilleszthető cukorbetegek, inzulin-rezisztensek és életmódváltók szénhidrát diétájába. Ráadásul kb. 15 perc alatt tényleg kész van! Ilyentájt ez a tipikusan “sokat és sokszor” leves! :-)

Medvehagymaleves vajban sült retekkel

Medvehagyma leves vajban sült retekkel szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

Hozzávalók (kb. 5 adag):

  • 50 dkg medvehagyma csokronként csíkokra vágva
  • 2 dl tej
  • 4 dkg barna rizsliszt
  • 1,5 l víz
  • 1 tk. só
  • ½ tk. frissen őrölt bors
  • 1 ek. olaj
  • 20 dkg apró retek gumónként elnegyedelve/nyolcadolva (ahogy sikerül)

d_a_retkes_medvehagymaleves.jpg

Elkészítése:

  • Az olajon kicsit megpároljuk a medvehagymát, majd felöntjük a vízzel, forrástól számított 5-6 percen belül megpároljuk.
  • A retket enyhén vajas serpenyőben 2-3 perc alatt megforgatjuk.
  • A medvehagymát turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  • A tejben elhabarjuk a rizslisztet, és besűrítjük vele kicsit a levest. Egyet rottyanjon, és már kész is van!

d_a_retkes_medvehagymaleves3.jpg

A számok:

1 adag levesben (30 dkg) 6,24 g ch van, 10 dkg-ban 2,08 g. 10 dkg retekben 3,4 g ch van.

Jó étvágyat!

Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram