Nem tudom, más 4 éveseknek milyen az ízlése, de az én kicsi lányom mostanában imádja a tésztát, ráadásul üresen. Igaz, ez nem dráma, ráadásul imádja a teljes kiőrlésűt, de így nyáron azért mégiscsak varázsolnék a gyerekbe némi zöldet is, így születtek meg nálunk a „zöld tészták”. Ezalatt azt értem, hogy javarészt a kertben található friss fűszerekből, zöld leveles, ehető növényekből valamilyen pesztó készül, és még nem is feltétlenül teszek hozzá olajos magot. Egészségesek, nagyon gyorsak, és szuper finomak. Amíg megfő a tészta, a szósz is vidáman elkészül. Ja, és nem utolsó sorban cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén a szénhidrát diéta része is lehet! Annyira minimális a szénhidrátértéke, hogy nem is számoltam most, csak a sült paradicsommal (3,8 g ch/10 dkg) és persze a tésztával, ebben az esetben a csomag hátoldalán található címke a mérvadó. Jut eszembe, húsimádóknak pirítottam mellé egy kis kolbászt a tetejére, így mindenki elégedett volt. :-)
RUKKOLÁS PESZTÓS TÉSZTA SÜLT PARADICSOMMAL

Hozzávalók (4 főre):
- 1 nagy marék rukkola
- 1 nagy marék bazsalikom
- 1 kis csokor snidling
- 1 dl olívaolaj
- ½ tk.
- só ½ tk. frissen őrölt bors
- 25 dkg koktélparadicsom (elhagyható)
- 5 dkg kolbász (elhagyható)
- 5 dkg parmezán jellegű sajt

Elkészítése:
- Enyhén sós vízben al dentére (még haraphatóra) főzöm a tésztát a csomagoláson megadottak szerint, illetve, én egy perccel hamarabb leszűröm.
- Amíg a tészta fő, a zöldfűszereket az olajjal és a sóval egy késes aprítóban pépesre mixelem (nem baj, ha nem lesz tökéletes).
- A paradicsomokat elfelezem, és egy olívaolajos serpenyőben picit átforgatom.
- A kolbászt kockára vágom, és egy pici olajon enyhén ropogósra sütöm.
- A szószt egy összekeverem a tésztával, és megszórom a paradicsommal és akinek kell, a kolbásszal, parmezánnal.
Jó étvágyat!
Diéták & Álmok klub
havi tagsági díjas online program
CUKORBETEGEKNEK
INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)
ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK
Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.
Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)
Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!
Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.
Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!
