fbpx

Egy sorozatot indítok, amiben bemutatom néhány tanítványomat, akik ebben az évben nagy átalakuláson mentek keresztül a mentorprogram során. Életmódváltás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia (IR), szénhidrát diéta, mozgás, énidő, pihenés (…és hiánya). Csak néhány a témák közül, amelyekről szó lesz, és persze, amiben lehet, hogy még Te is magadra ismersz. Ebben a fejezetben Gusztos-Kovács Mariannával készült beszélgetés. Marcsi évek óta IR-rel és PCO-val küzdött, és fájdalmas babavesztésen is átesett a program előtti hónapokban. Ma egy csodaszép kisfiú anyukája, ráadásul az életmódváltásnak köszönhetően a terhességi cukorbetegség sem alakult ki nála. Ő is 10 kérdésemre válaszolt, amit változtatás nélkül mutatok meg neked, olvasd szeretettel! 😊

 

4 éves blog szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

1. Miért vágtál bele 1 éve a Diéták & Álmok 365 mentorprogramba?

Több tanfolyamon részt vettem, mindezek ellenére úgy éreztem szükségem van továbbiakban is támogatásra az életmód folytatásában. Akadnak pillanatok, mikor elbizonytalanodok az étrendben, és a Mentorprogram  alatt egy támogató csoport tagja lehetek. Szerettem volna az egészségemért jót tenni, illetve babára vágytunk.

2. Mi volt a legnagyobb kihívásod az életmódváltásoddal kapcsolatban?

A napi ötszöri étkezés bevezetése számomra kihívást jelentett, illetve olykor betartani, mit mikor szabad fogyasztani.

3. Mi ment a legnehezebben?

Beiktatni a rendszeres étkezést.

4. Mit tartasz a 3 legnagyobb eredményednek az életmódváltásoddal kapcsolatban?

A legnagyobb eredményem számunkra a kisfiúnk, aki több év várakozás után érkezett az életünbe. Problémamentes terhességem volt, nem alakult ki terhességi cukorbetegség. Nem híztam a terhesség alatt, sőt, összességében még le is adtam pár kilót.

5. Mi volt a legkellemesebb élményed a mentorprogram során?

A támogató közeg, melynek tagja lehettetm.

6. Mi volt a legnagyobb meglepetés számodra a program során?

A karácsonyi tanfolyam, melyet ajándékba kaptunk. Megkönnyítette a karácsonyi menü elkészítését.

Hát nem gyönyörűek? :-)

7. Mi volt számodra a legnagyobb segítség?

A legnagyobb segítséget Nóri tőled kaptam. Bármikor lehetett, lehet hozzád fordulni a kérdésekkel. Igaz a Mentorprogram alatt nem voltam látványosan aktív, igyekeztem azért nyomonkövetni a csoportot.

8. Mi volt a 3 kedvenc recepted a programban?

1. A pikáns cékla- répa leves,
2. omlós birsalmás csirke,
3. szilvás-pekándiós zabpiskóta.

Sok van. Van ami sűrűbben készül. Brokkolis recepteket is imádom. Biztos vagyok benne, amiket még nem próbáltam, le fogom tesztelni.

9. Ajánlanád-e másoknak ezt a programot, és ha igen, akkor miért?

A programot mindenkinek ajánlani tudom. Segít a sok új információ megismerésében, elsajátításában. Valódi támogatás az egészség megőrzésében, életmódváltásban.

10. Mit tanácsolsz annak, aki most gondolkodik azon, hogy belevágjon-e a programba?

Mindenkinek, aki gondolkodik, hogy belevágjon-e a programba csak ajánlani tudom. Ne gondolkozzon, vágjon bele. Abszolút nem fogja megbánni! Tudásanyaggal könnyebben fogja tudni elsajátítani az életmódot. Támogatással pedig helyre tudja tenni a tévhiteket a diétában. Bármikor fordulhatsz Nórihoz kérdésekkel.

Nagyon köszönöm, Marcsi, gratulálok Neked itt is, szuper vagy!

Marcsival vele egyébként Te is találkozhatsz, ha csatlakozol a cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak szóló Diéták & Álmok klubhoz, hiszen ő már döntött arról, hogy folytatja velünk tovább a megkezdett utat! Kattints a neked megfelelő programra, és csatlakozz még most, szuper csapat vár, és egy klassz lehetőség, hogy meg is valósítsd a kitűzött céljaidat! :-) 

húsvéti receptek terhességi cukorbetegség gdm kismama szénhidrát diéta

Diéták & Álmok klub

havi tagsági díjas online program

CUKORBETEGEKNEK

INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)

ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram