fbpx

Egy sorozatot indítok, amiben bemutatom néhány tanítványomat, akik ebben az évben nagy átalakuláson mentek keresztül a mentorprogram során. Életmódváltás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia (IR), szénhidrát diéta, mozgás, énidő, pihenés (…és hiánya). Csak néhány a témák közül, amelyekről szó lesz, és persze, amiben lehet, hogy még Te is magadra ismersz. Elsőként Molnárné Turi Orsolyával készítettem interjút, aki IR-esként 10 kérdésemre válaszolt, amit változtatás nélkül mutatok meg neked, olvasd szeretettel! 😊

4 éves blog szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

1. Miért vágtál bele 1 éve a Diéták & Álmok 365 mentorprogramba?

Azért vágtam bele a programba, mert nagyon szeretem Nóri tanfolyamait és receptjeit. Megkönnyítik a mindennapokat számomra és nagyon tetszett az ötlet, hogy a mentorprogramban rendszeres, napi szintű segítséget kaphatok abban, hogy elérjem a célomat.

2. Mi volt a legnagyobb kihívásod az életmódváltásoddal kapcsolatban?

Az „énidő” és a pihenés. Korábban sem ment könnyen, mert mindig is túltoltam a munkát, de ez a pandémia és Home Office időszakban számomra még rosszabbul ment és még megterhelőbb volt. Nem kellett, nem lehetett sehova menni. Otthon bármikor és bármeddig lehet dolgozni. Ebből nálam az lett, hogy nagyjából reggeltől estig csak dolgoztam, ha a férjem nem parancsolt rám, hogy elég legyen már.

3. Mi ment a legnehezebben?

Normális életvitelt kialakítani. Megfelelő időben és a szénhidrátdiétámnak megfelelő ételeket enni, elkezdeni rendszeresen mozogni és pihenést beiktatni.

4. Mit tartasz a 3 legnagyobb eredményednek az életmódváltásoddal kapcsolatban?

Lássuk csak:
  • Hála az életmódváltásnak mára már tökéletesek az eredményeim és kisebb bűnözések is beleférnek, nem okoznak visszaesést. 
  • Sokkal finomabbakat eszek és új korábban nem használt alapanyagokat is használok
  • A férjem is nagyon szereti az új recepteket és ő is kedvet kapott arra, hogy finomakat főzzön nekünk.

5. Mi volt a legkellemesebb élményed a mentorprogram során?

A legkellemesebb élmény a személyes beszélgetés volt Nórival. Nagyon jól esett és megerősített abban, hogy jó úton haladok a céljaim elérésben és segített kibogozni a kusza gondolataimat. Ezúton is köszönöm a sok háttérmunkát és tanulást, amit azért végez, hogy segítsen mindazoknak, akik az életmódváltással próbálják jobbá tenni az életüket.

6. Mi volt a legnagyobb meglepetés számodra a program során?

Számomra az volt a legnagyobb meglepetés, hogy milyen jó kis csapat és hányféle ember össze tud gyűlni egy ilyen program keretében.

Orsi képeiből válogatás, amit a program során készített

7. Mi volt számodra a legnagyobb segítség?

 A program segített felismerni a korlátaimat és hogy miben kell fejlődnöm még.  A program rávezetett, hogy az életmódváltásban nem csak az fontos, hogy mit eszek és mennyit sportolok, hanem ugyanolyan fontos a lelki egyensúly is, az énidő, a pihenés és az alvás minősége is. 

8. Mi volt a 3 kedvenc recepted a programban?

Nem könnyű választani, mert mindegyik recept szuper, de azokat írom le, amiket azóta nagyon gyakran készítek:
  • húsgombócos zöldségleves
  • cukkinis tészta sonkával
  • kápiás-snidlinges-sajtos zablepény
  • +1 szilvás süti (sokszor elkészítettem sokféle gyümölccsel nagyon bejön)

9. Ajánlanád-e másoknak ezt a programot, és ha igen, akkor miért?

Mindenkinek ajánlom a programot. Azoknak, akinek segítségre és támogatásra van szüksége a mindennapokban ahhoz, hogy megmaradjanak a kijelölt úton.


Szívből ajánlom továbbá azoknak is, akik már rutinosnak érzik magukat, mert mindig lehet újat tanulni és tovább fejleszteni magunkat egy szuper támogató csapatban, és nem utolsó sorban jó érzés segíteni azoknak is, aki még most küzdenek a kezdeti nehézségekkel. 

10. Mit tanácsolsz annak, aki most gondolkodik azon, hogy belevágjon-e a programba?

Egy Dalai Láma idézet jutott eszembe.
Amikor arról kérdezték a Dalai Lámát, hogy mi az, ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta:
„Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen, aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.”
Az egészség a legfontosabb ezt tudjuk a lelkük mélyén, de valahogy mégis más prioritásokat állítunk és háttérbe szorítjuk.
A gondolkodóknak azt üzenem, hogy itt az idő, hogy mindent elkövessenek azért, hogy sokáig egészségesen és boldogan éljenek, mert ez a legfontosabb.

Nagyon köszönöm, Orsi, gratulálok Neked itt is, szuper vagy, nagy utat tettél meg!

Orsinak azóta megszületett a csodaszép kislánya, vele egyébként Te is találkozhatsz, ha csatlakozol a cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak szóló Diéták & Álmok klubhoz, hiszen ő már döntött arról, hogy folytatja velünk tovább a megkezdett utat! Kattints a neked megfelelő programra, és csatlakozz még most, szuper csapat vár, és egy klassz lehetőség, hogy meg is valósítsd a kitűzött céljaidat! :-) 

húsvéti receptek terhességi cukorbetegség gdm kismama szénhidrát diéta

Diéták & Álmok klub

havi tagsági díjas online program

CUKORBETEGEKNEK

INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)

ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram