Bevallom, régen abszolút nem értettem azt a fanatizmust, ahogy ismerőseim az IKEA-ba jártak állandóan, sőt rokonaim a határon túlról programként látogatták a pesti IKEA-t. Valószínűleg ez abból adódik, hogy nem voltam sosem igazán rajongó alkat. Aztán „Csiken-csiken-jeszoké” barátnőmmel még a férjeink előtt elég sokat jártunk oda, és sokkoltattuk magunkat a gyökkettővel andalgó, első lakásukat berendező szerelmespárokkal és a már babájukat váró vagy tologató kismamákkal…hogy aztán megtegyük pár évvel később ugyanezt. :-) Sőt, azóta a cukorbetegség és inzulinrezisztencia okán, az IKEÁ-s ételeket olyan szemmel is méregetem, hogy vajon a szénhidrát diéta része lehet-e vagy sem.

Szóval jelentem, már én is járok az IKEA-ba, nem is keveset. Hogy miért? Mert ötletes termékeik vannak, a kiszolgálás többnyire korrekt és kedves, és folyamatos igényük van a fejlődésre, ami szerintem a mai világban elengedhetetlen.

ikea termékteszt vargányás gabonakeverék szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

 

Akik járnak IKEA-ba, és szoktak az étteremben enni, biztos észrevették már, hogy rendszerint lehet valamilyen szénhidrát diétába illeszthető köretet is találni, mint pl.  ősszel volt a zöldséges quinoa, most pedig a búzapiláf (a sült krumplitól én eltekintenék, szerintem csak végszükség esetén ehető köretként), és olykor belefutok a grillezett zöldségbe is. Én ezekért iszonyú hálás tudok lenni. Ha lenne még cukormentes, fehérlisztmentes sütike is… (Ha valaki illetékes olvassa ezt az IKEA-tól, keressen meg, szívesen segítek!)

Akik követik az Instagram-posztjaimat, láthatták, hogy a héten ajándékcsomagot kaptam az IKEA-tól, ami a nemrégiben megjelent egészségesebb ételmárkájának, az IKEA PS-nek a termékeit tartalmazta. Örömmel fedeztem fel köztük egy vargányagombás gabonakeveréket, amiben csupa olyan hozzávaló van, amit szénhidrát diéta esetén cukorbetegként vagy inzulin-rezisztensként megehetünk, hurrá, és még mesterséges ízfokozót sem tartalmaz. Ma gyorsan ki is próbáltam, mert a leírás szerint hihetetlenül gyorsan kész van. Praktikusan felforraljuk 2,5 dl vízzel a tasak tartalmát, félrehúzzuk, lefedjük 10 percre és kész is van.

 

ikea termékteszt vargányás gabonakeverék szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

A tapasztalatom:

  • elsőre kifejezetten intenzív illata van,
  • ehhez képest az íze elég visszafogott.
  • szerintem a leírt 2,5 dl víz helyett inkább 3,5 dl-t igényel,
  • 1 gondolattal több só és 1 pici olívaolaj szerintem feldobja,
  • egy hosszú nap után vagy egy gyors ebéd esetén klassz köretalap lehet, ha szénhidrát diéta szerint étkezünk.

A számok:

  • Egy zacskóban 4 adag van, ez 36,25 g ch-t jelent.
  • Ha 2,5 dl vízzel készítjük, akkor 10 dkg-ban 32,2 g ch van.
  • Ha 3,5 dl vízzel készítjük, akkor 10 dkg-ban 29 g ch van.

Javaslat: Keverjük össze grillezett zöldségekkel, így még tartalmasabb köretünk/ebédünk/vacsoránk lehet!

A csomagot kaptam, a vélemény a sajátom. ;-)

Diéták & Álmok 365

1 éves MENTORPROGRAM

cukorbetegeknek

inzulin-rezisztenseknek

életmódváltóknak

Kattints a számodra megfelelő programra!

cukorbetegség szénhidrát diéta tanfolyam

Mentorprogram cukorbetegeknek

Indulás: 2021. január 22.

szénhidrát diéta tanfolyam inzulin-rezisztencia

Mentorprogram IR-eseknek

Indulás: 2020. január 22.

szénhidrát diéta tanfolyam életmódváltás

Mentorprogram életmódváltóknak

Indulás: 2020. január 22.

Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészítik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram