fbpx

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan kitöltöttem az Year Compass-t. Ha nem ismered, ez egy ingyenes évértékelő és évtervező kiadvány, ami abban segíthet, hogy lezárd az évet, visszatekints például a sikereidre, és újult lendülettel vágj bele a következő évbe. Idén külön karanténos verzióban is le tudod tölteni, talán számodra is segít feldolgozni a nehezebb pillanatokat, esetleg veszteségeidet.
(Az oldalon jobbra fent tudod beállítani, hogy magyar nyelvű legyen.)

2020 különleges év volt, tele kihívással, megfejlődendőkkel és lehetőségekkel. Engem is megdöbbentett, hogy nagyjából duplaannyi emlékezetes pillanatot és eseményt írtam le a fenti tervezőbe, mint az előző években. Se szeri, se száma, mennyi kihívást tudnék kiemelni, de a panaszáradat helyett álljon itt most inkább az, amiért mégis tudtam szeretni ezt a kacifántos évet. Hosszú lesz, hozz magadnak egy teát, kuckózz be akár.

4 éves blog szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

1.

Már 3-4 éve dolgozom azon, hogy minél hatékonyabban, fókuszáltabban dolgozzak, védjem az időmet, mind a privát, családi időmet, mind az énidőmet és igen, a munkaidőmet is, ami számomra sokszor szellemi kiteljesedést és flow élményt is jelent. Az első home schoolingos nap végén, amikor este 8-kor volt először esélyem gondolni a Diéták & Álmokra, akkor azt éreztem, hogy ha ez mindennap ilyen lesz, akkor ennek és a Diéták & Álmoknak annyi. Persze egyet aludva rá már nem így gondoltam, de egyértelmű volt, ha az álmaimat nem akarom feladni (…és ugyan ki akarná?), akkor szuper fókuszáltan szükséges dolgoznom, mert az időm eszméletlenül limitált lett a 0-24-ben itthon levő család és a körénk épülő járulékos feladatok mellett.

Jelentem, sikerült, és mindezt akkor ismertem fel a legerősebben, amikor a kislányom szeptemberben visszament az iskolába, meglepően sokkal több lett a szabadidőm, és a Diéták & Álmok erősebb, mint valaha.

2.

2020 januárjában a nagyközönség számára is megnyitottam a cukorbetegeknek, IR-eseknek és életmódváltóknak szóló Diéták & Álmok 365 mentorprogramomat, és olyan csapat jött össze, amellyel öröm együtt dolgozni az életmódváltó céljaik elérésében. Többen olyan eredményt értek el, hogy libabőrös leszek, ha csak rágondolok. Fogok neked is mesélni róluk, hogy te is tudd, mire számíthatsz, ha te is csatlakozol januárban, amikor újra megnyitom 1 év után a csatlakozási lehetőséget még több újdonsággal.
Hamarosan tudsz majd rá jelentkezni, ha nem szeretnél lemaradni róla, iratkozz fel, kérlek, a várólistára.

3.

2020. március közepén a Covid 19 -nek köszönhetően karanténba került a fél ország, köztük az összes iskolás és óvodás gyerek, ami valljuk be, óriási kihívás elé állított mindenkit. Jött a home office (már akinek), a home schooling, a Skype-, a Zoom, a Teams és a Kréta, és gyanítom, sokaknál lett az első hetekben a 123. gondolat, hogy épp szuper egészségesen táplálkozzanak, pláne, hogy a tömeges felvásárlások miatt kétséges volt, hogy egyáltalán mit lehet kapni a boltban és mikor.

home office szénhidrát diéta tanfolyam

Én is sokat gondolkoztam, hogyan tudnám JÓL támogatni az olvasóimat, tanítványaimat, és hoztam létre minden eddiginél kedvezményesebben az első HOME OFFICE szénhidrát diéta tanfolyamomat, hogy az aktuálisan elérhető, tartós alapanyagokból is olyan egészséges ételeket tudjatok enni, amit a család is örömmel megeszik. Elárulom, annyira szerettétek, hogy követte még 5 ebben az évben az aktuális évszakhoz és életszakaszokhoz igazodva. Közel 500 embernek és családnak tudtam így segíteni, amiért végtelenül hálás vagyok.

4.

A vállalkozónői mastermind csapatommal végig támogattuk egymást ebben az évben. 5 szuper nő, a területükön mind kiemelkedő – pont ugyanolyan kihívásokkal, mint mindenki más, és néha csak arra vágyva, hogy kieressze a fáradt gőzt egy pohár bor, bögre tea mellett Zoomon keresztül csacsogva, mert néha ez is kell. :-D

5.

A férjem idén praktikusan február óta itthonról dolgozik, és ugyan kíváncsi voltam, meddig bírjuk így hárman a kislányommal összezárva a nap 24 órájában, de meglepően jól, a fölös energiáinak köszönhetően (meg a naponta megspórolt 2-2,5 óra utazásnak) beköltözésünk óta először harsogóan zöld volt idén a füvünk és sokkal rendezettebb a kert. 😊

6.

Tőlem a karantén idejéig naaagyon távol állt az online bevásárlás, de rá kellett jönnöm, hogy ez azért egy szuper dolog, amivel szintén rengeteg időt lehet spórolni. Külön szeretem azokat a helyi, környékbeli kezdeményezéseket, aminek köszönhetően már termelői frissárut is be lehet szerezni így. Ráadásul így sokkal átgondoltabban vásároltunk, terveztünk előre, és ezzel nem csak időt, hanem pénzt és elégetett üzemanyagot is spóroltunk.

7.

2020-ban lettünk a férjemmel 40 évesek, ráadásul 10 éves házassági évfordulót is ünnepeltünk, így amikor márciusban elindult a karantén, eléggé lefittyentünk, mert 3 komoly utazást is terveztünk, ami ugrott. Viszont végül egy utolsó pillanatos döntéssel csak eljutottunk Toszkánába a 10. évfordulónkat megünnepelni, és annyira hálás vagyok a sorsnak, hogy most, mert megúsztunk mindenféle tömeget az amúgy turistáktól hemzsegő látványosságoknál, és végül csak összejött a WOW-élmény, amire annyira vágytam. Az már csak slusszpoén, hogy kiderült, hogy a szomszéd birtokon Sting lakik a családjával, és van egy klassz farmer marketjük, ahol a saját biozöldségeiket, boraikat, mézüket, olajaikat árulják. 😊

8.

Olyan amerikai és angliai képzésekbe vágtam bele, amire már nagyon vágytam, és ami még inkább segít engem abban, hogy még jobban támogassam a tanítványaimat akár rövidebb tanfolyamokon, akár a mentorprogramomban. (Metabolic healing, health coaching, sports nutrition témákban.)

9.

Végre megvalósult az a rejtvényekkel teli adventi naptár, ami végül akkora sikert aratott a kiscsaládunkban, hogy a kislányom – még vége se lett – már mondta, hogy: „Akkor ugye jövőre is lesz?” 😊 (Ezt az alapnaptárat a Lidl-ben vettem, fából van, talán kb. 3.000 Ft volt, ezt töltöttük meg napi rejtvényekkel, a kislányom odavolt a cuki figurákért is, amikor meglátta. Jövőre is tökéletes lesz.)

10.

Életem egyik leglazább karácsonya volt, szűk családdal verandán ünneplős, forralt borozós, nyugis, felszabadult, másnap pizsiben Diótörőt nézős, majd Csányi Sándor egyszemélyes darabján (Hogyan értsük félre a nőket?) „nyihogva” röhögős napunk volt…és bár valószínűleg azt várod, hogy mennyi mindent sütöttem-főztem, idén ezt elengedtem, hiszen tudtam, hogy az anyukáink csinálnak isteni kacsát, töltött káposztát, tejfölös harcsát, anyukám süt bejglit. Szóval én idén kókuszkockát sütöttem, illetve fűszeres magokat a sütőben a forralt bor mellé, és élveztem, hogy kényeztetnek. Így volt most nálunk épp elég jó. <3

+1.

 

Tőlem nagyon távol állt, hogy valaha házi állatom legyen. Néha lelkiismeretfurdalásom is volt emiatt, mert amennyire nekem nem alapigényem, a lányom akkora állatimádó, hogy idén mégis lett 2 szuper cuki törpenyuszink: Mandula és Szellő. Nagy tanítók ők nekem, majd erről is mesélek, mert még bizony az életmódváltás kapcsán is tanultam tőlük. 😊

 

Menet közben persze eszembe jutott még egy csomó dolog. Például ezért is hálás tudok lenni, hogy már sokkal-sokkal több jó dolgot észreveszek, ami körülvesz.

Remélem, te is találsz 10 kisebb-nagyobb dolgot az évedre visszatekintve, ami megmelengeti a szívedet, még akkor is, ha lehettek nehezebb pillanataid.

A lehető legboldogabb 2021-et kívánok Neked! Diétázz velem jóízűen 2021-ben is! :-)
húsvéti receptek terhességi cukorbetegség gdm kismama szénhidrát diéta

Diéták & Álmok klub

havi tagsági díjas online program

CUKORBETEGEKNEK

INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)

ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram