Nóri útja mérleg szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

Gyorsan visszaolvastam, mi minden történt a héten. Elég rohanós hetem volt, sokszor ért útközben adott étkezés. Hazudnék, ha azt mondanám, nem jelentett kihívást a készülődés, de biztos, hogy könnyebben ment, mint az első napokban, és jól esett, hogy felismertem magamon, hogy már előző nap átgondolom, hol fogok enni másnap, mivel szükséges előkészülnöm reggel vagy akár még aznap este. Szóval lassan-lassan alakul ki a szokás, és ez abszolút örömmel tölt el. Kattints az alábbi képre a videómért!

Mi ment jól ezen a héten?

  • Minden nap a szénhidrát diéta elvei szerint ettem, és egyáltalán nem ettem félre (pedig kísértés lett volna és sokszor mennyivel egyszerűbb is lett volna).
  • Csupán 1 étkezés maradt ki a héten.
  • Többször ettem meleg ételt, bár a zöldség lehetett volna több is.
  • Alig ettem pékárut, tényleg csak olyan esetben, amikor „még mindig jobb ezt enni, mint egyáltalán semmit”, de a szendvicses ebéd nem az én műfajon, és hosszú távon nem is hiszem, hogy bárki emésztésének jót tenne.
  • Kevesebb kávét ittam, cserébe több vizet.
  • Felkészültem azokra az étkezésekre, amik nem otthon értek, de azért van még mindig mit csiszolni ezen. 😉

Mi nem ment jól ezen a héten?

  • Jaj, de ciki leírni, de a héten, bár rohangáltam jobbra-balra, dedikált sportolásra nem teremtettem időt. Ez eléggé bosszant, és ezen változtatni is akarok, mert hiányzott a hetemből.
  • Viszonylag sűrű napjaim voltak, és nem feküdtem le időben, cserébe sokszor kukorékoltam, így nem aludtam eleget, amit abszolút éreztem is magamon.

Örömmel tölt el, hogy belevágtam a Nóri útjába, hogy úgy döntöttem, teszek magamért, és hogy a visszajelzéseitek szerint számotokra is inspirációt ad.

Az egyik posztomban említettem, hogy száműztem a mérleget a házból, illetve tegnap feltettem nektek a kérdést Instastory-ban, vajon kibírtam-e, hogy tegnap este ne álljak még rá a mérlegre. Nem tudom, hogy ennyire ismertek-e vagy magatokból indultatok ki, de a jó válasz: dehogy bírtam ki. 😊 Azért is száműztem a házból, mert én bizony az vagyok, aki akár napi 10-szer (na, jó, 20-szor) is képes ráállni a mérlegre, ezzel sokkolva magamat. Mivel nem akartam, hogy a napjaim ennyire központi kérdése legyen a testsúlyom, jobb ha nincs ennyire szem előtt, és heti egy mérlegelés bőven elég lesz. Nem, ott még nem tartok, hogy havi 1-et is elégnek érezzek. 😊

A 2. heti eredményem: -1,1 kg, tehát összesen 2 hét alatt- 3,4 kg éhezés nélkül, és újra be tudom gombolni a kedvenc kék kabátomat. 😊

Mire számíthatsz a következő héten?

Továbbra is naponta posztolok Facebookra és Instára, és 1 hét múlva csütörtökön jövök a következő összefoglaló videóval a YouTube-csatornámra.

Az alábbi felületeken tudtok majd a témában bekövetni, feliratkozni:

Instagram | Facebook | Youtube | Nóri útja blog

Ha szeretnél a heti összefoglalókról külön értesítést kapni, itt tudsz feliratkozni a hírlevelemre.

Diéták & Álmok 365

1 éves MENTORPROGRAM

cukorbetegeknek

inzulin-rezisztenseknek

életmódváltóknak

Kattints a számodra megfelelő programra!

cukorbetegség szénhidrát diéta tanfolyam

Mentorprogram cukorbetegeknek

Indulás: 2021. január 22.

szénhidrát diéta tanfolyam inzulin-rezisztencia

Mentorprogram IR-eseknek

Indulás: 2020. január 22.

szénhidrát diéta tanfolyam életmódváltás

Mentorprogram életmódváltóknak

Indulás: 2020. január 22.

Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészítik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram