életmódváltás Nóri útja szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

 

Elég kalandos hetem volt, sokszor ért útközben étkezés. Mivel külföldre is utaztam 3 napra, próbáltam előkészülni a váratlan helyzetekre is, és hogy a kis túlélőcsomagom bővebb legyen, mint szokott. Jól is tettem, mert az élet nagy forgatókönyvíró, péntek reggelre egy árpakezdemény jelent meg a kislányom szemén, így először gyerekorvost kajtattunk, mert a miénk csak délután rendelt, amikorra mi meg már Bécsbe akartunk érni. Az univerzum velünk volt, és férjem véletlenül összefutott a gyerekorvosunkkal a patikában, és S.O.S. kaptunk tőle szemcseppet. Lényeg a lényeg: később értünk Bécsbe, mint terveztük, és este már nem álltunk neki éttermet keresi. Így esett, hogy végül a túlélőcsomagom egy részéből megvacsorázott a család is. A bécsi kiruccanásról majd még írok egy külön bejegyzést a hét folyamán, mert volt pár érdekes tapasztalatom. Hogy fogytam-e a héten, azt elárulom a videó végén.

Mi ment jól ezen a héten?

  • Minden nap a szénhidrát diéta elvei szerint ettem, és egyáltalán nem ettem félre. Ja, de! Egy kis falatot ettem férjem ikeás sütijéből, de emiatt most nincs lelkiismeretfurdalásom.
  • Törekedtem arra, hogy minél több legyen a meleg étel.
  • Kezd egész jól menni az ivás, és egyre kevesebb a kávé.
  • Sikerült felkészülnöm a bécsi kiruccanásra, bár jobban körülnézhettem volna, hátha több egészségtudatos étkezde van, mint amennyibe belebotlottam. 😉
  • Az esküvőn is sikerült úgy összeválogatnom a tányéromra ételeket, ami megfelelt a szabályoknak, bár utólag azt éreztem, hogy lehet, hogy már túl éhes voltam, és talán egy picit többet ettem, mint ideális.
  • 2 x sportoltam is: ez most gyaloglás volt.

Mi nem ment jól ezen a héten?

  • Az időpontokkal volt egy-két erős megcsúszásom, de alapvetően ez a hét, pláne ahhoz képest, milyen programdús volt, egész jól ment.

Összességében elégedett vagyok, de azt egyértelműen érzem, hogy ha házilag készült ételeket eszem, az sokkal jobb nekem.

Tegnap feltettem nektek a kérdést Instastory-ban, hogy látva a hetemet, szerintetek híztam-e vagy fogytam. Háhá, volt 1-2 pesszimista olvasó, de szerencsére a többség a fogyásomra tippelt. Helyesen. 😊

A 3. heti eredményem: – 90 dkg, tehát összesen 3 hét alatt- 4,3 kg éhezés nélkül, és a kezdetekhez képest 1-gyel beljebb tudtam húzni kényelmesen az övemet. 😊

Mire számíthatsz a következő héten?

A következő héten minden nap megosztok egy epres receptet FB-on, érdemes lesz napközben is beugrani. Próbáljátok ki őket! 😊

Továbbra is naponta posztolok Facebookra és Instára, és 1 hét múlva csütörtökön jövök a következő összefoglaló videóval a YouTube-csatornámra.

Az alábbi felületeken tudtok majd a témában bekövetni, feliratkozni:

Instagram | Facebook | Youtube | Nóri útja blog

Ha szeretnél a heti összefoglalókról külön értesítést kapni, itt tudsz feliratkozni a hírlevelemre.

 

Diéták & Álmok 365

1 éves MENTORPROGRAM

cukorbetegeknek

inzulin-rezisztenseknek

életmódváltóknak

Kattints a számodra megfelelő programra!

cukorbetegség szénhidrát diéta tanfolyam

Mentorprogram cukorbetegeknek

Indulás: 2021. január 22.

szénhidrát diéta tanfolyam inzulin-rezisztencia

Mentorprogram IR-eseknek

Indulás: 2020. január 22.

szénhidrát diéta tanfolyam életmódváltás

Mentorprogram életmódváltóknak

Indulás: 2020. január 22.

Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészítik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram