Tegnap, amikor írtam a 35. napi posztot, bevillant, hogy jé, 35 napja nem ettem fagyit, cukormentes fagyit se…és meglepetten ért a felismerés, hogy az elmúlt bő 1 hónap alatt lényegében megváltozott a desszertekhez, édességekhez fűződő viszonyom. Azt már egy jó ideje vallom, és a tanfolyamaimon is ezt tanítom, hogy desszerteket, sütiket, édességeket nem jó és nem is életszerű napi szinten enni, még akkor sem, ha cukormentesek és édesítővel készültek. Sokkal ideálisabb, ha ezek a nyalánkságok megmaradnak az ünnepnapokra, elvégre az a cél, hogy ha együtt van a család vagy a baráti társaságod, akkor te is ehess, de semmiképp nem mindennap. A lényeg, hogy felfedeztem magamon, hogy már akkor sem igénylem olyan szinten az édességeket, ha épp nagyon sűrű, intenzív agymunkával, koncentrációval járó feladataim vannak. Nyilván néha megkívánom, de ahogy kiegyensúlyozottabb lett az étkezésem, a nagy, hirtelen feltörő édesség iránti vágyam is elmúlt.

Nóri útja életmódváltás szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

 

Jut eszembe! Köszönöm, hogy már ilyen sokan jelentkeztetek a nyári tanfolyamaimra. Ne felejtsétek el, hogy ma éjfélig tudtok extra koránkelő kedvezménnyel jelentkezni! Már szépen alakul a csapat, izgatottan várom veletek együtt a kezdést!

 

Mi ment jól ezen a héten?

  • Minden nap a szénhidrát diéta elvei szerint ettem, és egyáltalán nem ettem félre. 😊
  • Egész jól megy az ivás, szerintem kb. ez mentette meg a hetet.
  • Nem bántottam magam amiatt, amikor nem ment jól egy nap, hiszen attól nem lesz jobb a helyzet.

Mi nem ment jól ezen a héten?

  • Többnyire sokkal energikusabb vagyok, amióta elkezdtem a szénhidrát diétát, de nagyon elfáradtam az elmúlt 1 hétben, és volt, hogy napközben a kis 20 perces alvásomból 3 óra lett, így kimaradt egy étkezésem, és jól meg is csúsztam.
  • Keveset főztem, és most extra hálás vagyok Anyukámnak, aki be-besegített. <3

A 4. heti eredményem: – 80 dkg, tehát összesen 5 hét alatt 6 kg fogyás éhezés nélkül, ami azért jót tesz a lelkemnek!

 

Mire számíthatsz a következő héten?

A héten nagyon elmaradtam a napi receptek posztolásával, de a következő héten igyekszem minden nap megosztani egy receptet FB-on, lesz pár vadi új is, gyertek majd napközben is inspirálódni. Próbáljátok ki őket! 😊

Továbbra is naponta posztolok Facebookra és Instára, és 1 hét múlva csütörtökön jövök a következő összefoglaló videóval a YouTube-csatornámra.

Az alábbi felületeken tudtok majd a témában bekövetni, feliratkozni:

Instagram | Facebook | Youtube | Nóri útja blog

Ha szeretnél a heti összefoglalókról külön értesítést kapni, itt tudsz feliratkozni a hírlevelemre.

 

Diéták & Álmok 365

1 éves MENTORPROGRAM

cukorbetegeknek

inzulin-rezisztenseknek

életmódváltóknak

Kattints a számodra megfelelő programra!

cukorbetegség szénhidrát diéta tanfolyam

Mentorprogram cukorbetegeknek

Indulás: 2021. január 22.

szénhidrát diéta tanfolyam inzulin-rezisztencia

Mentorprogram IR-eseknek

Indulás: 2020. január 22.

szénhidrát diéta tanfolyam életmódváltás

Mentorprogram életmódváltóknak

Indulás: 2020. január 22.

Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészítik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram