fbpx

Mindig megtisztelőnek érzem, amikor orvosok is bizalmat szavaznak a programjaimnak, és szinte mindig van orvos is az aktuális tanfolyamomon. Pláne örömmel tölt el, amikor ők is elismerően nyilatkoznak a végén.  😊 Ahogy az előző bejegyzéseimben írtam, egy interjú-sorozatot indítottam, amiben bemutatok néhány tanítványomat, akik a 2020-as évben nagy átalakuláson mentek keresztül. Elsőként Orsival készítettem interjút, majd Anitával, aki inzulinrezisztenciával, PCO-val és pajzsmirigy-alulműködéssel küzdött, és nem tudott visszafogyni a szülés előtti formájába.

A minap Rita volt a vendégem, aki évek óta küzdött cukorbeteg dolgozó nőként, friss nagymamaként az életmódváltással, és már pár hónap alatt közel normális tartományba sikerült visszaszorítani az igen csúnya vércukorértékeit. Utána Marcsival készült beszélgetés, aki évek óta IR-rel és PCO-val küzdött, és fájdalmas babavesztésen is átesett a program előtti hónapokban, de ma már nem csak egy csodaszép kisfiú anyukája, hanem az életmódváltásnak köszönhetően a terhességi cukorbetegség sem alakult ki nála. A legutóbbi vendégem Judit volt, aki viszonylag frissen diagnosztizált cukorbetegként és nagyon elfoglalt, dolgozó anyaként csatlakozott a programhoz. A történeteiket IDE kattintva olvashatod el.

Ma Dr. Erdei Csilla válaszol 10 kérdésemre. Csilla IR-esként, pajzsmirigy-alulműködéssel és orvosként csatlakozott a mentorprogramunkhoz, az ő válaszait is változtatás nélkül mutatom meg neked, olvasd szeretettel!

 

4 éves blog szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

1. Miért vágtál bele 1 éve a Diéták & Álmok 365 mentorprogramba?

Szerettem volna változtatni az étkezési szokásaimon diagnosztizált inzulinrezisztenciám miatt, és megtanulni alaposan a szénhidrát számításos módszert, valamint fokozni a zöldség bevitelem.

2. Mi volt a legnagyobb kihívásod az életmódváltásoddal kapcsolatban?

Megtanulni jól számolni az egyes összetett főtt ételek szénhidrát tartalmát.

3. Mi ment a legnehezebben?

Az, hogy naponta ötször, hatszor kell étkezni.

4. Mit tartasz a 3 legnagyobb eredményednek az életmódváltásoddal kapcsolatban?

 

  1. Sokkal több zöldséget építek be az ételeinkbe, az ételeink színesebbek, újra felfedeztem a piacozás élményét.
  2. Megtanultam reggelizni ami korábban egyáltalán nem ment, megtaláltam a számomra ideális reggelit.
  3. Lemondtam a kész ételekről teljes mértékben, és magunknak állítom elő az ételeink ismert alapanyagokból.

 

5. Mi volt a legkellemesebb élményed a mentorprogram során?

Nóri kézzel írott karácsonyi képeslapja és ajándék tea filterei, nagyon jól esett a figyelmessége!

6. Mi volt a legnagyobb meglepetés számodra a program során?

Hogy milyen jó mogyorókrémet lehet házilag készíteni, ami teljesen kiváltja a Nutellát! 😊

Ilyen ételeket készített Csilla a program során!

7. Mi volt számodra a legnagyobb segítség?

Támogató volt a csoport, és Nórihoz bármilyen kérdéssel vagy problémával fordulhattam.

8. Mi volt a 3 kedvenc recepted a programban?

  1. Nutella
  2. gyors zöldséges csirke
  3. lencsés-kolbászos palacsinta

Igazából sok receptet nagyon szeretek, többet is tudtam volna írni. 😊

9. Ajánlanád-e másoknak ezt a programot, és ha igen, akkor miért?

Mindenképpen, mert jó közösséghez tartozni, mások kérdéseiből is lehet tanulni és mindig van kivel megvitatni az aktuálisan felmerülő problémát. Nóri pozitív, kedves személyisége is nagyon inspiráló!

10. Mit tanácsolsz annak, aki most gondolkodik azon, hogy belevágjon-e a programba?

Hogy vágjon bele, mert pozitív élményekkel fog gazdagodni, és sokat fog tanulni az életmódváltásról. Nagyon fontos, hogy rájöjjön az ember, milyen fontos megtanulni magunknak elkészíteni az ételeinket, és tudni, mi van benne és az hogyan hat ránk.

Nagyon köszönöm, Csilla, gratulálok Neked itt is, szuper vagy!

Csatlakozz Te is a január 24-én induló, dietetikus által jóváhagyott, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak szóló Diéták & Álmok 365 mentorprogramhoz 2021-ben is! Kattints az alábbi képre, és jelentkezz még most, szuper csapat vár, és egy klassz lehetőség, hogy meg is valósítsd a kitűzött céljaidat! :-) 

húsvéti receptek terhességi cukorbetegség gdm kismama szénhidrát diéta

Diéták & Álmok klub

havi tagsági díjas online program

CUKORBETEGEKNEK

INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)

ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram