Ha szeretted a klasszikus madártejemet sült habbal, ezt ha csokiimádó vagy is imádni fogod. 81%-os csokoládét használtam hozzá, és mivel szerintem a hagyományos receptek hajlamosak túlédesíteni a desszerteket, lefeleztem az adagot és nyírfacukorral készítettem. Így nem lett cuppanósan édes, hanem selymesen harmonikus és lágy, és jóval kevesebb szénhidrátot tartalmaz. :-) Cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén a szénhidrát diéta része lehet.

ISTENI SÜLT HABOS CSOKIS MADÁRTEJ

sült habos csokis madártej desszert cukormentes szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

HOZZÁVALÓK (8 SZEMÉLYRE)

  • 1 liter tej
  • 6+4 dkg nyírfacukor (xilit)/eritrit porrá őrölve
  • 4 tojás szétválasztva
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai (a tejes részbe főzzük a rudat is)
  • 10 dkg 81 %-os étcsokoládé (minimum 70%-os)

 

sült habos csokis madártej desszert cukormentes szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

ELKÉSZÍTÉSE:

  • Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy tepsibe sütőpapírt teszünk.
  • A tojásfehérjét lágy habbá verjük, majd 4 dkg őrölt nyírfacukorral/eritrittel kemény habot készítünk belőle.
  • A habból kanállal vagy habzsákkal kis labdacsokat készítünk a tepsibe (nyugodtan rakhatjuk egymás közelébe, nem fog terülni), és kb. 6-7 perc alatt megsütjük őket. Akkor jó, ha lesz egy icipici színe, de tényleg csak egy kicsi.
  • Míg sül a hab, elkeverjük egy lábasban a tojássárgákat, a maradék cukrot, a tejet, és hozzáadjuk a vaníliát.
  • Lassú tűzön kb. 10 percig habverővel folyamatosan kevergetjük, és hagyjuk, hogy egyszer épphogy felforrjon, utána már vehetjük is le a tűzről.
  • A csokoládét hozzáadva tovább kevergetjük, amíg szép sima nem lesz.
  • Töltsük át a szószt egy tálba, egy széles pengéjű kés vagy palacsintaforgató segítségével helyezzük bele a habokat, és hagyjuk kihűlni.
  • Tálalásig lefedve hűtőben tároljuk.

 

sült habos csokis madártej desszert cukormentes szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

A SZÁMOK:

  • Ha nyírfacukorral készül: 10 dkg-ban 12,41 g ch lesz, 1 adagban (a teljes adag 1/8-a) pedig 18,62 g ch lesz.
  • Ha eritrittel készül: 10 dkg-ban 5,27 g ch lesz, 1 adagban (a teljes adag 1/6-a) pedig 7,91 g ch lesz.
  • Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Jó étvágyat!

Cukorbeteg vagy IR-es vagy? Esetleg életmódot váltanál?

Szerezz szuper őszi recepteken keresztül bombabiztos szénhidrát diétás alapokat! INDULÁS: 2019.09.23. HÉTFŐ.

Az őszi szénhidrát diétás tanfolyamaim szeptember 23-án indulnak, az alábbi képekre vagy a fenti menüsorban a diétás tanfolyamokra kattintva találod meg a részleteket.

Tarts velünk Te is, jelentkezz még ma, és csapj le a sok-sok ajándékkal megpakolt csomagokra!

Napi posztjaimat és videós bejelentkezéseimet

kövesd INSTAGRAMON  és YOUTUBE-on is!

 

Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulin-rezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészítik azt.

"Megosztva a Szénhidrát mentes ételek tárháza és minden ami egészséges facebook csoportban is"

Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram