Fantasztikus heteken vagyok túl, szuper helyes tanfolyami résztvevőkkel, akik napról napra újabb és újabb szeletét ismerhették meg cukorbetegként, inzulin-rezisztensként vagy életmódváltóként a szénhidrát diétázás alapjainak. Többek között beszéltünk a pékárukról is, és megismerhettek pár olyan receptet is, amit még a blogon sem mutattam be. Ma egy ilyen receptet mutatok meg Neked is!

Nagyon szeretem a sajtos kifliket, de amikor a teljesen finomlisztes termékeket száműztem otthonról, áldozatul esett a sajtos stangli is. El nem tudtam képzelni addig, hogy lehet cukorbetegek és inzulin-rezisztensek szénhidrát diétájába is illeszthető, finom, puha, teljes kiőrlésű sajtos stanglit is készíteni, amíg el nem kezdtem búzasikért használni. A család széles mosolya pedig igazi visszaigazolás volt: „Úristen, ez isteni!” Cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén pedig a szénhidrát diéta része lehet.

 ISTENI TELJES KIŐRLÉSŰ SAJTOS STANGLIK

teljes kiőrlésű sajtos stangli kifli pékáru szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

HOZZÁVALÓK (10 DB-HOZ):

  • 32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 8 dkg fehér tönkölyliszt
  • 5 dkg búzasikér
  • 1/2 tk. cukor (elhagyható)
  • 2 csapott tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 0,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 20 dkg reszelt sajt

 

teljes kiőrlésű sajtos stangli kifli pékáru szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

ELKÉSZÍTÉSE:

  • Az élesztőt a cukorral és tejszínnel elhabart langyos vízben felfuttatjuk (vagy cukor nélkül csak összekeverjük). Összekeverjük a liszteket a sikérrel és a sóval, a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat és az élesztős keveréket.
  • 5 perc alatt kézi robotgéppel (vagy akár kézzel) rugalmas tésztát gyúrunk belőle (akkor jó, ha elválik az edény falától), és tiszta konyharuhával lefedve langyos, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük.
  • Kicsit megdögönyözzük, 10 egyforma részre osztjuk, kicsit formára igazgatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és még 30 percet kelesztjük.
  • Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  • Egy ecset segítségével óvatosan megkenjük vízzel, megszórjuk a sajttal, és 22-23 perc alatt készre sütjük. Én 18 percnél megfordítottam a tepsit, hogy egyenletesebben piruljanak.
  • Ha kihűlt, ehetjük is!
  • Amit nem eszünk meg helyből, fagyasszuk le, így mindig frisset tudunk enni.

 

teljes kiőrlésű sajtos stangli kifli pékáru szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

A SZÁMOK:

  • 1 db sajtos stangliban –feltételezve, hogy egyformák lettek – 24,5 g szénhidrát van.
  • 1 dkg kész stangliban kb. 3,5 g ch van, így ha nem lesznek egyformák, ez alapján be tudjuk lőni, hány gramm szénhidrát van adott darabban.

Megjegyzés: Ha nagyon ódzkodunk, elhagyhatjuk a cukrot, anélkül is megkel, ezzel tulajdonképpen csak az élesztő frissességét ellenőrizzük.

Jó étvágyat!

Otthonról végezhető, online HOME OFFICE TÍZÓRAI & UZSONNA - szénhidrát diéta tanfolyam indul!

gyorsan elkészíthető ételek, kisimult idegek, egészségmegőrzés, élhető rendszer

Hogy minél többeteket tudjalak támogatni ebben az időszakban, szuper kedvezményesen tettem elérhetővé!

A tanfolyamom részleteit az alábbi képre vagy a fenti menüsorban a "HOME OFFICE SZÉNHIDRÁT DIÉTA TÍZÓRAI & UZSONNA"-rA kattintva találod meg.

Tarts velünk Te is, jelentkezz még ma, és csapj le a tanfolyami csomagok egyikére!

home office tízórai uzsonna szénhidrát diéta
Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészítik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram