Annyira szépek a zöldbabok a kertben, és csak úgy roskadoznak a növények, idén annyi lett. Ennek a zöldbabmániás kislányom nagyon fog örülni, viszont ezt a mennyiséget egyszerre bajos lenne bepusszantani, szóval egy része a fagyasztóba kerül kis csomagokban, hogy ínségesebb időkben is elő lehessen vele rukkolni. Ráadásul mindig élvezetesebb, mint a bolti. Mutatom, hogyan készítsd el! A zöldbab lassan felszívódó szénhidrát, így a belőle készült étel cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén a szénhidrát diéta része lehet.

ZSENGE ZÖLDBABOT TÉLEN-NYÁRON!

 

zöldbab télire szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

1. Leszedjük/megvesszük a zöldbabot, alaposan megmossuk, megválunk a két végétől, és tetszőleges méretűekre vagdossuk (nálunk ez olyan 2-2,5 cm).

zöldbab télire szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

2. Lobogva forró vízbe (nem sós) dobjuk és maximum 2 percig főzzük, majd jeges vízben sokkolva kihűtjük.

zöldbab télire szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

 

3. Leszűrjük, egy tiszta törölközőre borítjuk és a törülközővel be is fedve hagyjuk kicsit megszáradni.

 

zöldbab télire szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

 

4. Kis hűtőzacskókba adagoljuk, lezárjuk, és már mehet is a fagyasztóba!

10 dkg zöldbabban 7,1 g szénhidrát van.

Jó étvágyat!

Facebook
YouTube
YouTube
Instagram