fbpx

Milyen volt 40 évesnek lenni? Röviden? Jó. Bővebben? Nem jó. Köszönöm a figyelmet, mindenkinek jó éjszakát! 😊

Nyilván ez nem ennyire fehér vagy fekete. 😊

Mielőtt eljött volna a 40. szülinapom, nem értettem, hogy miért nyunnyognak ezen nők, hiszen azt láttam, hogy viruló 40-es nők vannak, akik rengeteg mindent megvalósítanak, miközben letesznek egy csomó megfelelési kényszerből fakadó akadályt és műmosolyt.

Na, ehhez képest ahogy közeledett napról napra a 40. életévem, úgy nőtt bennem a feszültség, és kezdtem el nyunnyogni, és fogalmazott meg a kisördög bennem idegesítőbbnél idegesítőbb kérdéseket:

  • Akkor ez most innentől már tényleg a B oldal?
  • Nem fogom érteni a fiatalokat?
  • Öreg leszek ahhoz, hogy még babám legyen?
  • Ha lesz még gyerekem, én leszek a legidősebb anyuka a szülőin?
  • Fogom még érteni a problémáit?
  • Akkor én most középkorú vagyok? (Itt felsejlett, hogy amikor kisiskolás voltam, egy 35 éves embert simán leközépkorúztam…a francba!)

 1 éve a szülinapomon megfogadtam, hogy ez lesz eddigi életem legjobb éve. Nekem a 30 is szuper volt, ez is az lesz! 😊

Úgy indult, hogy előtte pár nappal épp Ausztriában síeltünk a családdal, és 1 napra átugrottunk Veronába. Csodás időnk volt, istenit ettünk, még Júlia erkélyénél sem volt tömeg, a kislányommal fel is mentünk, hazafelé pedig megálltunk Padovában vacsorázni, és egy olyan pizzázót találtunk, ahol 7 féle lisztből készült tésztát választhattunk.

Másnap jött a hír, hogy Olaszországban gubanc van a koronavírus miatt.

Még épp randiztunk egyet a szülinapomon Sárközi Ákos Textúrájában, majd rá 3 héttel bezárták az iskolákat és elkezdődött ez a home office-os/home schoolingos őrület.

Nesze neked jobban magadra és egymásra figyelés!

…nagyjából sejtettük, hogy a 3 nagy utazásunk (10 éves házasok voltunk és mindketten 40 évesek lettünk) és rengeteg randi ugrott.

Tudom-tudom, vannak ennél fontosabb dolgok az életben, de erre én most 8 év anyaság és 5 év „picit” güzü vállalkozói lét után aaaannyira vágytam. Szóval kicsit duzzogtam…na, jó, nem kicsit. 😊

Azért az élet nagy rendező, hogy az ember helyre tegye magában a prioritásokat.

Az ősz folyamán az Apukámnál rosszindulatú daganatot találtak, a szomszéd 6 éves kisunokájáról pedig gyakorlatilag lemondtak az orvosok, és január óta már csak az emlékét ölelheti magához a családja. Lehetsz bármilyen pozitív, jövő felé optimistán tekintő személyiség, ezek a helyzetek a földre csapnak, és még hálásabbá tesznek azért, amid van.

Egy előző blogbejegyzésemben írtam arról, hogy miért szerettem mégis 2020-at, de a kép a fentiekkel teljes. Tulajdonképpen rengeteg jó dolog is történt velem mind nőként, mind anyaként, mind feleségként, mind vállalkozónőként….és gyerekként is.

Ugyanis az apukám, úgy tűnik – lekopogom – az eredményei alapján jól van, és ma délután az anyukámmal árvácskákat ültettek a kertünkbe, mint évek óta a szülinapomkor mindig. Meghozták nekem a tavaszt! ❤️

Ja, és bár néhány ősz hajszállal beljebb vagyok, nem gondolom, hogy ez a B oldal már, inkább a 2. harmad kezdete! Azt sem, hogy öreg vagyok, sem vágyom 18 évesnek lenni (azért végre kialakítottam egy bőrápolási rutint, tuti, ami biztos). 😉

Ami még jó, hogy 40 évesen már pont megengedheted magadnak, hogy ne érdekeljen, ki, mit szól ahhoz, hogy lősz egy szelfit a lányod óriási unikornis úszógumijával. 🤪

Szülinapom alkalmával pedig én is megajándékozlak majd téged, figyeld a Facebook-oldalamat vagy az Instámat!

Örömmel veszem, ha megírod nekem, hogy te hogy élted meg a 40. szülinapodat, és mi jobb a 4. X után!

húsvéti receptek terhességi cukorbetegség gdm kismama szénhidrát diéta

Diéták & Álmok klub

havi tagsági díjas online program

CUKORBETEGEKNEK

INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)

ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram