fbpx

Egy sorozatot indítok, amiben bemutatom néhány tanítványomat, akik ebben az évben nagy átalakuláson mentek keresztül a mentorprogram során. Életmódváltás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia (IR), szénhidrát diéta, mozgás, énidő, pihenés (…és hiánya). Csak néhány a témák közül, amelyekről szó lesz, és persze, amiben lehet, hogy még Te is magadra ismersz. Ebben a fejezetben a kisgyermekes anyukával, Mné S. Anitával készítettem interjút, aki IR-rel, PCO-val és pajzsmirigy-alulműködéssel küzd, és nem tudott formába lendülni szülés után.  10 kérdésemre válaszolt, amit változtatás nélkül mutatok meg neked, olvasd szeretettel! 😊

4 éves blog szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

 

Igen, jól látod, nincs Anitáról fénykép, ez az ő avatarja. Nem akarta megmutatni magát, amit tiszteletben is tartok, szerintem privát emberek esetében teljesen rendben van.

 

1. Miért vágtál bele 1 éve a Diéták & Álmok 365 mentorprogramba?

Szülés után nem tudtam visszafogyni a normál testsúlyomra. Szükségem volt egy állandó mentorra, aki noszogat, aki mellettem áll a kérdésekben.

2. Mi volt a legnagyobb kihívásod az életmódváltásoddal kapcsolatban?

A rendszeres mozgás beépítése az életembe két kisgyerek mellett, illetve a 120 g ch-s diéta betartása.

3. Mi ment a legnehezebben?

A napi mozgás beépítése.

4. Mit tartasz a 3 legnagyobb eredményednek az életmódváltásoddal kapcsolatban?

  • Többféle mozgásformát beépítettem az életembe rendszeres formában.
  • Fogytam 15 kg-t.
  • Be tudom tartani a számomra egészséges szénhidrátlimitet.

5. Mi volt a legkellemesebb élményed a mentorprogram során?

Nekem a Home Office tanfolyamok jelentették a legnagyobb élményt. Nagyon fókuszáltan, lényegre törően vannak benne az információk és jó érzés rájönni, hogy még így is milyen széles marad az ételek palettája.

 

6. Mi volt a legnagyobb meglepetés számodra a program során?

Az, hogy a karácsonyi Home Office tanfolyamot ajándékba kaptuk, illetve Nóri kézzel írt képeslapot küldött nekünk az ünnepek alkalmából.

Ilyen ételekkel is találkozhatsz a program során!

7. Mi volt számodra a legnagyobb segítség?

Az, hogy minden ételhez pontosan ki volt számolva a ch-mennyisége, és nagyon pontos tanácsokat kaptunk ahhoz, hogy lehet elkészíteni a recepteket, milyen összetevők hogyan módosítják a ch-tartalmat és felszívódást.

 

8. Mi volt a 3 kedvenc recepted a programban?

  • mákos-diós-almás muffin
  • zabkeksz
  • csőben sült sajtos brokkoli

9. Ajánlanád-e másoknak ezt a programot, és ha igen, akkor miért?

Ajánlanám, mert megbízható információkhoz, hasznos tanácsokhoz lehet jutni, nem kell nekünk kutakodni hosszas órákon keresztül. Rengeteg olyan információhoz jutottam, melyek eddig elkerülték a figyelmemet még a diétás tanácsadásokon is, illetve IR-eseknek szóló könyveket olvasgatva is.

10. Mit tanácsolsz annak, aki most gondolkodik azon, hogy belevágjon-e a programba?

Ha úgy érzed, hogy megérett a szándék benned a változáshoz, és jó lenne egy segítő mentor/barát, akitől tudsz kérdezni, akihez tudsz fordulni, akkor érdemes belevágni. Fontos viszont tudnod, hogy neked is hozzá kell tenni a részed! Az információk önmagukban nem indítják el a változást! Ha érzel ahhoz erőt, hogy fokról fokra megfogadj pár jótanácsot és bevezess egy-két változást az életedbe, mindig egy-egy lépést teszel az egészségesebb életmód felé és az eredmények sem maradnak el!  

Segíthet, ha a szerzel magadnak egy életmódváltó- társat, akivel együtt tudtok dolgozni a program során (akár az FB-csoporton belül). De tudnod kell, hogy időt kell hagyni a változásokra és érdemes részcélokat megfogalmazni. Ezek az apróbb sikerek ösztönöznek a hosszabb távon kitűzött célod elérésében.

Nagyon köszönöm, Anita, gratulálok Neked itt is, fantasztikus, amit elértél!

Ha úgy érzed, Te is megértél a változásra, és valóban tenni szeretnél magadért, Téged vár a január 24-én induló, dietetikus által jóváhagyott, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak szóló Diéták & Álmok 365 mentorprogram! Kattints az alábbi képre, és csatlakozz még most, szuper csapat vár, és egy klassz lehetőség, hogy meg is valósítsd a kitűzött céljaidat! :-) 

húsvéti receptek terhességi cukorbetegség gdm kismama szénhidrát diéta

Diéták & Álmok klub

havi tagsági díjas online program

CUKORBETEGEKNEK

INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)

ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram