Egy sorozatot indítok, amiben bemutatom néhány tanítványomat, akik ebben az évben nagy átalakuláson mentek keresztül a mentorprogram során. Életmódváltás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia (IR), szénhidrát diéta, mozgás, énidő, pihenés (…és hiánya). Csak néhány a témák közül, amelyekről szó lesz, és persze, amiben lehet, hogy még Te is magadra ismersz. Ebben a fejezetben a kisgyermekes anyukával, Mné S. Anitával készítettem interjút, aki IR-rel, PCO-val és pajzsmirigy-alulműködéssel küzd, és nem tudott formába lendülni szülés után.  10 kérdésemre válaszolt, amit változtatás nélkül mutatok meg neked, olvasd szeretettel! 😊

4 éves blog szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

 

Igen, jól látod, nincs Anitáról fénykép, ez az ő avatarja. Nem akarta megmutatni magát, amit tiszteletben is tartok, szerintem privát emberek esetében teljesen rendben van.

 

1. Miért vágtál bele 1 éve a Diéták & Álmok 365 mentorprogramba?

Szülés után nem tudtam visszafogyni a normál testsúlyomra. Szükségem volt egy állandó mentorra, aki noszogat, aki mellettem áll a kérdésekben.

2. Mi volt a legnagyobb kihívásod az életmódváltásoddal kapcsolatban?

A rendszeres mozgás beépítése az életembe két kisgyerek mellett, illetve a 120 g ch-s diéta betartása.

3. Mi ment a legnehezebben?

A napi mozgás beépítése.

4. Mit tartasz a 3 legnagyobb eredményednek az életmódváltásoddal kapcsolatban?

  • Többféle mozgásformát beépítettem az életembe rendszeres formában.
  • Fogytam 15 kg-t.
  • Be tudom tartani a számomra egészséges szénhidrátlimitet.

5. Mi volt a legkellemesebb élményed a mentorprogram során?

Nekem a Home Office tanfolyamok jelentették a legnagyobb élményt. Nagyon fókuszáltan, lényegre törően vannak benne az információk és jó érzés rájönni, hogy még így is milyen széles marad az ételek palettája.

 

6. Mi volt a legnagyobb meglepetés számodra a program során?

Az, hogy a karácsonyi Home Office tanfolyamot ajándékba kaptuk, illetve Nóri kézzel írt képeslapot küldött nekünk az ünnepek alkalmából.

Ilyen ételekkel is találkozhatsz a program során!

7. Mi volt számodra a legnagyobb segítség?

Az, hogy minden ételhez pontosan ki volt számolva a ch-mennyisége, és nagyon pontos tanácsokat kaptunk ahhoz, hogy lehet elkészíteni a recepteket, milyen összetevők hogyan módosítják a ch-tartalmat és felszívódást.

 

8. Mi volt a 3 kedvenc recepted a programban?

  • mákos-diós-almás muffin
  • zabkeksz
  • csőben sült sajtos brokkoli

9. Ajánlanád-e másoknak ezt a programot, és ha igen, akkor miért?

Ajánlanám, mert megbízható információkhoz, hasznos tanácsokhoz lehet jutni, nem kell nekünk kutakodni hosszas órákon keresztül. Rengeteg olyan információhoz jutottam, melyek eddig elkerülték a figyelmemet még a diétás tanácsadásokon is, illetve IR-eseknek szóló könyveket olvasgatva is.

10. Mit tanácsolsz annak, aki most gondolkodik azon, hogy belevágjon-e a programba?

Ha úgy érzed, hogy megérett a szándék benned a változáshoz, és jó lenne egy segítő mentor/barát, akitől tudsz kérdezni, akihez tudsz fordulni, akkor érdemes belevágni. Fontos viszont tudnod, hogy neked is hozzá kell tenni a részed! Az információk önmagukban nem indítják el a változást! Ha érzel ahhoz erőt, hogy fokról fokra megfogadj pár jótanácsot és bevezess egy-két változást az életedbe, mindig egy-egy lépést teszel az egészségesebb életmód felé és az eredmények sem maradnak el!  

Segíthet, ha a szerzel magadnak egy életmódváltó- társat, akivel együtt tudtok dolgozni a program során (akár az FB-csoporton belül). De tudnod kell, hogy időt kell hagyni a változásokra és érdemes részcélokat megfogalmazni. Ezek az apróbb sikerek ösztönöznek a hosszabb távon kitűzött célod elérésében.

Nagyon köszönöm, Anita, gratulálok Neked itt is, fantasztikus, amit elértél!

Ha úgy érzed, Te is megértél a változásra, és valóban tenni szeretnél magadért, Téged vár a január 22-én induló, dietetikus által jóváhagyott, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak szóló Diéták & Álmok 365 mentorprogram! Kattints az alábbi képre, és csatlakozz még most, szuper csapat vár, és egy klassz lehetőség, hogy meg is valósítsd a kitűzött céljaidat! :-)

 

 ÚJRA ITT A NAGY SIKERŰ HOME OFFICE TAVASZ TANFOLYAM!

Otthonról végezhető, online HOME OFFICE TAVASZ SZÉNHIDRÁT DIÉTA TANFOLYAM indul!

gyorsan elkészíthető ételek, kisimult idegek, egészségmegőrzés, élhető rendszer

Hogy minél többeteket tudjalak támogatni ebben az időszakban, szuper kedvezményesen tettem elérhetővé!

A tanfolyamom részleteit az alábbi képre vagy a fenti menüsorban a "HOME OFFICE SZÉNHIDRÁT DIÉTA"-ra kattintva találod meg.

Tarts velünk Te is, jelentkezz még ma, és csapj le a tanfolyami csomagok egyikére!

szénhidrát diéta home office cukorbetegség inzulinrezisztencia életmódváltás étrend
Lipták Nóra, diétás tanfolyamvezető, étrendíró és gasztroblogger vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészítik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram