fbpx

Egy sorozatot indítok, amiben bemutatom néhány tanítványomat, akik ebben az évben nagy átalakuláson mentek keresztül a mentorprogram során. Életmódváltás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia (IR), szénhidrát diéta, mozgás, énidő, pihenés (…és hiánya). Csak néhány a témák közül, amelyekről szó lesz, és persze, amiben lehet, hogy még Te is magadra ismersz. Ebben a fejezetben Dr. Gyovai Judittal készült beszélgetés. Judit viszonylag frissen diagnosztizált cukorbetegként és nagyon elfoglalt, dolgozó anyaként csatlakozott a programhoz. Ő is 10 kérdésemre válaszolt, amit változtatás nélkül mutatok meg neked, olvasd szeretettel! 😊

 

4 éves blog szénhidrát diéta cukorbetegség inzulinrezisztencia

1. Miért vágtál bele 1 éve a Diéták & Álmok 365 mentorprogramba?

Azért, mert úgy éreztem, külső segítségre van szükségem a diabetikus étrend elkészítéséhez, a méréshez, az étkezések összeállításához.

2. Mi volt a legnagyobb kihívásod az életmódváltásoddal kapcsolatban?

A rendszeresség megtartása, a megtanult jó gyakorlatok mindennapi betartása. Sokszor elveszek a napi munka pörgésében és könnyen elengedem a fegyelmezett életmódváltást.

3. Mi ment a legnehezebben?

Ugyanaz, a rendszeresség betartása, különösen a sportolás, inkább mozgás területén.

4. Mit tartasz a 3 legnagyobb eredményednek az életmódváltásoddal kapcsolatban?

1. Megtanultam, hogyan kell „jól enni”.
2. Sikernek élek meg minden olyan napot, amikor sikerül az életmódváltásomnak megfelelően élni.
3. Megtanultam a számomra nehéz helyzetekben is odafigyelni magamra.

5. Mi volt a legkellemesebb élményed a mentorprogram során?

Nóri, a személyed, a pozitív hozzáállásod, a biztatásod. Másodsorban a finom ételek a receptjeid alapján.

6. Mi volt a legnagyobb meglepetés számodra a program során?

Én azt hittem, hogy a cukorbeteg táplálkozás azt jelenti, hogy minden összetevőt grammonként fogok méricskélni, napi ötször. Ettől nagyon megijedtem. Ehhez képest egyszerű módszerek átadásával segítséget adtál abban, hogy egy idő után akár „szemre” is meg tudjam ítélni, mire van (és mire nincs) szükségem.

Ilyen ételek receptjét is megtalálod majd a folyamatosan frissülő recepttárban!

7. Mi volt számodra a legnagyobb segítség?

A 6. pontban leírtak.

8. Mi volt a 3 kedvenc recepted a programban?

1. A zöldséges tócsnik,
2. a kifli és
3. a céklás leves (és még kb. 50 recept) 😊

9. Ajánlanád-e másoknak ezt a programot, és ha igen, akkor miért?

Mindenképpen ajánlanám, nem csak cukorbeteg vagy IR-ben érintetteknek, hanem mindenkinek, aki egészségesen szeretne élni. A program nagyon jó irányt ad az életmódváltás elhatározásában és végigvitelében, praktikus, dolgozó és családos emberek számára alkalmazható, látszik, hogy Nóri a saját tapasztalatait beépítve egy igazán működő programot épített fel.

10. Mit tanácsolsz annak, aki most gondolkodik azon, hogy belevágjon-e a programba?

Hogy ne habozzon. Csak jobb lesz.

Nagyon köszönöm, Judit, gratulálok Neked itt is, szuper vagy!

Csatlakozz Te is a január 24-én induló, dietetikus által jóváhagyott, cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak szóló Diéták & Álmok 365 mentorprogramhoz 2021-ben is! Kattints az alábbi képre, és jelentkezz még most, szuper csapat vár, és egy klassz lehetőség, hogy meg is valósítsd a kitűzött céljaidat! :-) 

húsvéti receptek terhességi cukorbetegség gdm kismama szénhidrát diéta

Diéták & Álmok klub

havi tagsági díjas online program

CUKORBETEGEKNEK

INZULINREZISZTENSEKNEK (IR)

ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

Lipták Nóra, diétás tanfolyam fejlesztő-vezető, étrendíró és életmódváltást segítő, megoldásfókuszú mentor-coach vagyok.

Egykori terhességi cukorbetegként kezdtem el írni 2014-ben a Diéták & Álmok blogot, majd inzulin-rezisztensként folytattam. 2015-ben hoztam létre a Diéták & Álmok honlapot elsősorban azért, hogy minél hitelesebb információval, gyakorlati útmutatóval és receptekkel tudjam segíteni a sorstársakat. Küldetésemnek tekintem segíteni cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és életmódváltóknak a szakember által előírt szénhidrát diétájukban való elindulást, illetve régóta diétázóknak új lendületet adni. Hiszem, hogy igenis lehet jóízűen diétázni! :-)

Kérdésed van a szénhidrát diétás tanfolyamokkal kapcsolatban? Írj nekem a nori@dietakesalmok.hu címre, igyekszem mihamarabb válaszolni!

Az e-mail tanfolyamok és az étrendek nem helyettesítik a diabetológiai, endokrinológiai és dietetikusi tanácsadást, hanem hatékonyan kiegészíthetik azt.

Aktuális tanfolyamaimról ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

Please follow and like us:
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram